2016成人高考高中起点升本、专科《英语》模拟试卷(三)
文章来源:[泉州理工职业学院]  |   发表时间:[2016/10/26 0:00:00]  |   发表用户:管理员

一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
  在下列每组单词中,找出有一个划线部分与其他单词的划线部分的读音不同的单词。
1. A. music     B. use      C. pupil       D. brush
答案:D
2. A. bread     B. tea      C. sea         D. leave
答案:A
3. A. children    B. reach      C. teacher   D. chemistry
答案:D
4. A. over        B. open       C. often     D. only
答案:C
5. A. question    B. operation  C. station   D. condition
答案:A
 
二、词汇与语法知识(共15小题;每题1.5分,共22.5分。)
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。
6. These books, which you can get at any bookshop, will give you _________ you need.
A. all the information
B. all the informations
C. all of information    
D. all of the informations
答案:A      
7. I was shocked to hear that your house __________ into.
A. was broken           B. broke    
C. has been broken      D. had been broken
答案:D
8. As I’ll be away for at least a year, I’d appreciate _______from you now and then telling me how everyone is getting along.
A. hearing B. to hear  C. to be hearing  D. having heard
答案:A     
9. Who is responsible       making the arrangement?
A. at          B. to       C. for        D. in
答案:C
10. Shelly had prepared carefully for her biology examination so that she could be sure of passing it on her first _____.
A. intention    B. attempt    C. purpose  D. desire
答案:B     
11. When people become unemployed, it is _________ often worse than lack of wages.
A. laziness    B. poverty   C. homelessness  D. inability
答案:A
12. My father seemed to be in no __________ to look at my school report.
A. feeling    B. attitude    C. emotion      D. mood
答案:D     
13.________ they have the opportunity, many Americans take their vacations away from home.
A. However    B. Wherever   C. Whatever    D. Whenever
答案:D
14. A peculiarly pointed Chin is his most memorable facial ________.
A. mark       B feature     C. trace      D. appearance
答案:B      
15. No sooner had he got off the train      his daughter ran towards him
A. than     B. when      C. before      D. after
答案:A
16. The speaker,     for her splendid speeches, was warmly received by the audience.
A. having known          B. knowing         
C. being known           D. known
答案:D     
17. We     this visit for months,you can’t cancel it now.
A. planned                 B. have planned    
C. have been planning      D. had planned
答案:C
18.     it was late in the evening that Tom returned home.
A. Before      B. Till      C. When      D. Not until
答案:D     
19.      in 1635, the Boston Latin School is the oldest public school in the United States.
A. Founded         B. Founding    
C. To found        D. Having founded
答案:A
20. I am playing golf this afternoon, weather      .
A. permits     B. permitted   C. permitting   D. to permit
答案:B     
 
三、完形填空(共15小题;每题2分,共30分。)
    通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择。
     It was a holiday weekend. The police officers were seated in a hot room receiving  21  from their captain. One of these officers was Ed. Williams. He and the other officers were on  22   duty because they knew that over the weekend two weeks  23   over 400 people had 24     from accidents caused by  25   drivers. Over 4,000 people had got serious injuries, all caused by such drivers. The officers would try their best to  26   such accidents before they happened.     
     Joe Forest was enjoying himself at a family party. It was getting late and Joe told his sister that he was  27   . Joe’s sister asked him to stay and wait a few hours  28   he drove, “Don’t worry. I’m going to be fine. I’m going to drive  29  . I only had a few drinks.” Joe said.
Officer Williams was at his post watching the passing cars. A green car was coming,  30  from left to right. Officer Williams stopped the car and told Joe to get out. He asked Joe to run along the white line. Joe couldn’t do it. Joe also   31  the breath test. Officer Williams told Joe that he must appear in court the next week and he  32  drive his car home. Joe called his sister. His sister came and drove him home.
     That was Joe’s first offence. He appear in court and   33  a $400 fine. He was not allowed to drive for sixty days. Other drivers were   34   for Joe didn’t kill them.      
   35   what about the future, was Joe going to stop drinking and driving?
21. A. instructions        B. advice      
    C. suggestions         D. test
答案:A     
22. A. simple    B. usual        C. special    D. ordinary
答案:C
23. A. later     B. earlier      C. after      D. ahead
答案:D  
24. A. escaped   B. disappeared  C. wounded    D. died
答案:D
25. A. careless  B. drunken     C. sleepy  D.inexperienced
答案:B  
26. A. persuade  B. miss       C. forbid   D. prevent
答案:D  
27. A. worried   B. anxious   C. coming     D. leaving
答案:D
28. A. if        B. when      C. before     D. while
答案:C
29. A. fast      B. hurriedly  C. slowly     D. smoothly
答案:C
30. A. turning    B. moving   C. heading    D. rolling
答案:B
31. A. passed    B. had        C. failed     D. enjoyed
答案:B
32. A. mustn’t  B. couldn’t  C. needn’t   D. shouldn’t
答案:B
33. A. punished  B. received   C. gave       D. gained
答案:B
34. A. happy     B. worried    C. safe       D. lucky
答案:D
35. A. Well      B. Now       C. But         D. And
答案:B        
四、阅读理解(共15小题;每题3分,共45分。)
    阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。
Passage One
    Modern American music is rich in its variety of forms, styles, and instruments, A complete encyclopedia(百科全书) of American music is a small library ! By just looking at a few types of American music, we can see much diversity.     
    Blues music, which goes back to the 1860s, has African American roots .Blues singers often sing of sad themes: feeling of loneliness or hunger, or being far away from home. The banjo and the washboard were common instruments in early blues music. The harmonica, guitar, and piano are some of the many other instruments used in blues.Jazz has its beginnings in the 1890s in New Orleans. The musical contributions of people from many parts of the world came together in this port on the Mississippi River to create the early versions of jazz. Now jazz comes in many forms and is the Unites States and many other countries.     
    The fiddle is a common instrument in early country music , but today we hear many kinds of instruments in country music , especially the guitar .Cowboy movies in the1930s and 1940s helped to make country music very popular.Rap music has its origins in New York in the early 1970s.Rap uses a lot of rhyming.Rhymes are words that sound the same. Many young people like the beat in rap music.Like all music, modern American music causes people to sing, dance, smile, and cry.American music is sometimes controversial (有争议的) ,but it shows us diversity of
American culture.      
36. Which of the following is a musical instrument?
A. Blues     B. Harmonica     C. Jazz       D. Rap
答案:B
37. According to the passage jazz initially started in the 1890s in ______
A. Africa          B. South America      
C. New York        D. New Orleans
答案:D      
38. Which of the following contributed to the popularity of country music?
A. Cowboy movies in the 1930s and 1940s
B. Various kinds of musical instruments.
C. The encyclopedia of American music
D. People from many parts of the world   
答案:A
39. The word “diversity” (Para.1 and 6) most probably means______
A. background       
B. influence         
C. variety         
D. significance
答案:C       
 
Passage Two
    The Writing Lab is a free service where all students at Purdue University can receive assistance and feedback on any writing—related task. Specially trained consultants work with graduate students, undergraduates, students learning English as a second language, and students working on resumes and applications.
    What happens during a consultation?
    Consultations last 30minutes and allow you to work one-on-one with a consultant whose job is to help you become a better writer. The consultant will ask you about your writing task and what you want to focus on during the session. You can ask for help on starting an assignment or improving the paper; you can get feedback on whether the paper meets the requirements of the assignment; you can also work on revising and polishing your work.     
   Do I have to make an appointment to use the Writing Lab?
   You are not required to make an appointment for a consultation, but it is highly recommended. Appointments guarantee that you will meet with a consultant on a specific day and time. However, each day a certain number of drop-in slots are available. These times are given away beginning at 8:30 a. m. each day, so you can call to receive a same-day appointment.     
40. The purpose of the Writing Lab is to_______
A. assist students with difficulties
B. offer consultation to native speakers
C. give free service in English learning
D. provide help with tasks concerning writing
答案:D     
41. What a consultant in the Writing Lab does is to_____
A. tell how to focus on your work
B. revise and polish your working
C. make you become a better writer
D. collect the feedback on your courses
答案:C     
42. During consultation students can not______
A. be given help on improving a paper
B. be guaranteed a high mark
C. ask for help on starting an assignment
D. work on revising and polishing a paper
答案:B     
43. Marking an appointment beforehand will ensure you to_______
A. have a consultant many times a day
B. talk with a consultant on your favorite topics
C. meet with a consultant at your desired time
D. set up time with a certain consultant
答案:C     
Passage Three
    What marks a man spend 22 hours in freezing water or 14 days alone in a hot-air balloon? Adventurer Steve Fossett knows. His taste for adventure has driven him to set dozens of world records in both aviation (航空) and sailing. For him, it’s the thrill of doing things that have never been done before. He also enjoys testing his own endurance and skills.     
    Altogether, Fossett has 115 world records and world to his name. His most recent success came in February 2006 when he broke the world’s flight distance record. He traveled more than 26,000 miles in 76 hours.
    Surprisingly, 62-year-old Fossett is not strong or athletic, but he is very persistent. His efforts to complete the first solo hot-air balloon ride round the world show his determination. He made six attempts over five years and finally succeeded in 2002.
    Fossett developed his appetite for adventure early. At the age of 11, he started rock climbing. While he was a student at Stanford University, he spent his summers climbing mountains and doing endurance swims throughout Europe.
    After graduating from Stanford, Fossett earned a master’s degree in business from Washington University in St. Louis. In 1968, he began making his fortune as a stock trader in Chicago. By the late 1980s, he had become a millionaire. But, he spent his free time participating in endurance sports. In 1990, he finally decided to become a full-time adventure and a part-time businessman.     
    Fossett participated in numerous endurance competitions, including skiing, biking swimming and car racing, But in the mid-1990s, Fossett began to change his focus. Instead of simply finishing races, he wanted to set world records.
    Fossett focused on sailing and aviation. He has set 23 official world records in sailing. In April 2004, after 58 days at sea, he and his crew of 12 set the world record for the fastest round-the-world sailing. In aviation, he was established more than 60 world records.
44. According to the passage, Fossett likes_____
A. doing things fresh          
B. spending 22 hours in freezing water
C. testing his strength         
D. staying 14 days in a hot-air balloon
答案:A     
45. Of Steve Fossett’s 115 words records and world firsts, about half of them go to _____
A. hot-air balloon ride       
B. endurance swim    
C. flying      
D. sailing
答案:C     
46. Steve Fossett has done everything expect_____
A. completing the first solo hot-air balloon ride
B. sailing 26,000 miles in 76 hours
C. setting the world record for the fastest round-the-world sailing
D. succeeding in the stock market in Chicago  
答案:B   
47. What is probably the best title for this passage?
A. Hobbies in Spare Time    
B. Life of Steve Fossett
C. Hunger for Adventure     
D. A Strange Millionaire
答案:C     
Passage Four
    A supersonic airliner like Concorde flies at twice the speed of sound. A passenger can leave London at noon and arrive in New York at ten o’clock that same morning! There is a five-hour time difference between the two cities and Concorde can fly the Atlantic in only three hours. That evening the passenger will feel it is time to go to bed when it is only six o ‘clock. The evening will only just be beginning. Airline pilots suffer from this very much.
   It may be in the middle of the night in Hong Kong but their stomachs are still on London time, where it is dinner time. Pilots and other airline crew have to adjust to constant changes in time. That is why they often look fifty years old when they are only forty. This adjustment to sudden changes causes all sorts of problems.    
   Air travel is getting faster all the time. Engineers say that soon people will be “shot” to their destinations in huge rockets. These rockets will be shot high above the earth’s atmosphere and land on the other side of the earth forty-five minutes after take-off, They will be able to cross the Pacific Ocean in only eighteen minutes.  
    But, of course, passengers will face the same problems on the ground that they face at present. We shall still spend hours getting to the airport. Today, the shortest part of the journey and the least difficult is in the air. The worst and longest part is on the roads leading from the center of town to the airport. The roads become more and more crowded while our planes become faster and faster.
 48. In a plane like Concorde you can____
A. arrive in New York 5 hours earlier than the time you leave London
B. forget all about the time difference between cities
C. adjust to time changes without problems
D. get across the Atlantic in three hours
答案:D    
49. Pilots often look older than they really are because______
A. they eat dinner in the middle of the night
B. they suffer a lot from the changes in time
C. they have to work at he weekend
D. they live far away from the airport
答案:B     
50. According to the passage, we can see that _____
A. the speed f sound is only half that of a Concorde
B. the rocket is the fastest and least difficult means of travel
C. a supersonic plane can fly the Pacific in only eighteen minutes
D. people will spend less time on the ground as air travel is getting faster
答案:A     
五、补全对话:(共5句;每满分为3,共15分。)
  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句,打问号的地方,用疑问句。
提示:
    Paul想买一套西装,在售货员的帮助下他买了一套深蓝色的。
S: Good afternoon, sir. What can I do for you?
P:     1     .
S: I’m sure we have something for you.
P: I travel a lot for work, and I worry about my suits getting dirty on the road.
S: That won’t be a problem. Would you like    2     ?     
P: Yeah, the one in dark blue looks nice.
S: This is a very fine suit.      3    ?
P: Sure.
P: It ’s a good fit and it’s very comfortable .    4   ?
S: $198.00
P: OK,      5    .
S: Do you need anything else?
P: No, thanks.     
参考答案:
51:I’m looking for a suit\ I want to buy a suit
52:a suit in dark color
53:Would\ Do you like to try it on
54:How much (is it)
55:I’ll take (get\buy) this one(it)     
 
六、书面表达(满分30分)
 假设你的老板Mr. Howard想邀请Mr. Smith以及他的雇员参加十二月三十一日,星期四,晚八点在假日饭店(Holiday Inn)二楼舞厅举行的化妆舞会(costume dance)。请你为他写一封邀请信。     
A letter of invitation to a birthday party
December 15
Dear Mr. Smith,
Our company has planned to hold a costume dance to mark New Year’s Day, and is inviting our clients to it. Therefore, Mr. Howard would like to invite you and your clients to our costume dance with the following details:
Venue: Dance Hall,2nd Floor, Holiday Inn
Time: 8:00 p.m.
Date: December 31st, Friday
Your presence on this occasion would be our greatest honor.
We would appreciate it if you could confirm your acceptance of our invitation by telephone or letter before December 30th.
We look forward to hearing from you.
                                        Yours Faithfully
                                  Mike Howard
       
 
 
 

<<关闭>>