2016年成人高考高中起点升本、专科《英语》模拟卷(I)
文章来源:[泉州理工职业学院]  |   发表时间:[2016/10/26 0:00:00]  |   发表用户:管理员

一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里
A. bus      B. butter      C. bug        D. bush
答案 D
2. A. cabbage  B. cage        C. captain       D. catch
答案 B
3. A. feather  B. death       C. theatre      D. bread
答案 C
4. A. within   B. wonderful   C. wrong        D. worth
答案 C
5. A. health    B. harvest    C. happen       D. honest
答案 D
     
二、词汇与语法知识(共15小题;每题1.5分,共22.5分。)
  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。
6. It is strange that such a thing ________in your company.
A. happen B. happens
C. happened D. has happened
答案:C
7._______  your step,or you might fall into the water.
A. See           B. Watch       
C. Miss          D. Look at
答案:B
8.The number of students in our school ________.
A. increased     B. is increased   
C. has increased  D. are increased
答案:C
9. Nothing could stop _______.
A. him come          B. that the came   
C. him from coming     D. him to come
答案:C
10. The medicine will ______ you good.
 A. do      B. save      C. give     D. help
答案:A
11. The stone was so heavy that it was difficult for the old man to ______ it.
A. lift     B. reach    C. rise      D. touch
答案:A

12. This lesson is _______ than the last one.
A. more easier    B. more easy   
C. very easier    D. much easier
答案:D
13. You may not go out _______ your work is done.
A. before    B. until    C. where    D. as
答案:B
14.Today‘s weather isn’t as cold as it was yesterday, ________?
A. wasn‘t       B. is it         
C. was it        D. isn‘t it
答案:B
15. This book is for students ______ native language is not English.
A. of whom   B. that    C. which   D. whose
答案:D
16. The harder he studies,        .
A. he‘ll make great progress       
B. the greater progress he‘ll make
C. he‘ll make greater progress      
D. the greater he‘ll make progress
答案:B      
17. Nobody knew _______ there.
A. how long time I had been    B. how long had I been
C. how long time had I been    D. how long I had been
答案:D
18. This novel is worthy of      .
A. reading           B. read  
C. having read   D. being read
答案:A
19.By the end of this month, 30% of the assigned tasks    .    
A. have finished            B. will have finished  
C. will be finished         D. will have been finished
答案:D
20.The new technique will      us to double our production.
A. persuade            B. engage 
C. arrange            D. enable
答案:D
三、完形填空(共15小题;每题2分,共30分。)
    通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。
     A German taxi-driver, Franz Bussman, recently found his brother who was thought to have been killed twenty years before.
    While on a walking _21_with his wife,he stopped to talk to a workman. After they had gone on, Mrs. Bussman said that the workman was closely _22_ her husband and even suggested that he might be his brother. Franz laughed _23_ the idea, pointing out that his brother had been killed in _24_ during the war. Though Mrs. Bussman knew this story quite well, she thought that there was a chance in a million that she _25_ be right.
      A few days _26_ , she sent a boy to the workman to ask him if his name was Hans Bussman. Needless to say, the man’s name was Hans Bussman. And he really was Franz’s _27_ brother. When the brothers were _28_ , Hans explained _29_ it was that he was still _30_ .
     After having been wounded towards the end of the war, he had been sent to hospital and was _31_ his unit. The hospital had been bombed and Hans had made his way back into Western Germany on foot. _32_,his unit was lost and all _33_ of him had been destroyed. Hans _34_  to his family house,but the house had been bombed. Guessing that his family had been killed during an air-raid(空袭). Hans settled down in a village fifty miles away where he had remained _35_.
21. A. hour     B. way      C. tour       D. time
答案:B 
22. A. from     B. to       C. near       D. like
答案: B
23. A. of       B. at       C. in         D. through
答案: B
24. A. action   B. field    C. area       D. motion
答案: A 
25. A. might    B. must     C. may        D. should
答案: A 
26. A. forward    B. later        C. lastly      D. more
答案:B
27. A. missed     B. long-losing  C. long-lost   D. losing
答案:A
28. A. united     B. reunited     C. gathered    D. mated
答案: B
29. A. which      B. what         C. where       D. how
答案: D 
30. A. alived     B. lived        C. alive       D. live
答案: C 
31. A. settled down       B. picked up     
    C. chosen from        D. separated from
答案:D 
32. A. Generally          B. Hopefully    
    C. Whereas            D. Meanwhile
答案:D 
33. A. records   B. rewards    C. methods   D. facts
答案:A 
34. A. returned   B. turned   C. tried    D. completed
答案:A 
35. A. for long        B. for ever
    C. ever since      D. soon after
答案:C
 
四、阅读理解(共15小题;每题3分,共45分。)
    阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。
Passage One
   Sleep is generally divided into five stages. In the first stages, a person sinks into a light sleep; muscles relax, breathing and pulse are slow down. In the third and fourth stages of deep sleep, a sleeper can only be awakened by a loud and unusual noise; the heart beats slowly and blood pressure drops. It is in the fifth stage that the body regenerates(恢复体力等)and a person dreams. Dreams are an important part of healthy sleep. They help the brain adapt and respond to life experience. The brain is almost as active at this time as when a person is awake.
    The secrets of a good night’s sleep are a good mattress (床垫)and reasonable eating habits. A heavy meal and too much wine will destroy a good night’s sleep. When buying a mattress, you should test it to make sure that when lying on it you ate comfortable and your body sinks into a side position easily. The mattress should be of the right size 20 to 30 centimeters longer than the sleeper’s stretched-out body and at least 95 centimeters wide.
    A comfortable bed and a slightly darkened bedroom are important to a good sleep, too. It is true that a good night’s sleep must be long, deep and with no disturbance, so that both the brain and the body will regenerate during sleep. Therefore, the bed should be placed at least 60 centimeters away from a window.
36. According to the passage, deep sleep occurs in ____.
the first and second stages   
the second and third stages
C. the third and fourth stages   
D. the fourth and fifth stages
答案:C
37. In the fifth stage of sleep, the brain becomes active and ____.
A. muscles relax             
B. pulse rate slows down
C. the heart beats slowly      
D. the body becomes fresh again
答案:D
38. To have a good sleep, a mattress should be at least____.
A. 30 centimeters long        
B. 50 centimeters long
C. 60 centimeters wide        
D. 95 centimeters wide
答案:D
     
39. The passage is mainly about____.
A. the importance of the bedroom
B. the importance of a good mattress
C. the secrets for a good night’s sleep
D. the time required for a good sleep
答案:C
Passage Two
   The cowboy is the hero of many movies. He is,even today,a symbol of courage and adventure. But what was the life of the cowboy really like?
   The cowboy’s job is clear from the word “cowboy”。Cowboys were men who took care of cows and other cattle. The cattle were in the West and in Texas. People in the cities of the East wanted beef from these cattle. Trains could take the cattle east. But first the cattle had to get to the trains. Part of the cowboy’s job was to take the cattle hundreds of miles to the railroad towns.
   The trips were called cattle drives. A cattle drive usually took several months. Cowboys rode for sixteen hours a day. Because they rode so much, each cowboy brought along about eight horses. A cowboy changed horses several times each day.
  The cowboys had to make sure that the cattle arrived safely. Before starting on a drive,the cowboys branded the cattle. They burned a make on the cattle to show who they belonged to. But these marks didn’t stop rustlers,or cattle thieves. Cowboys had to protect the cattle from rustlers. Rustlers made the dangerous trip even more dangerous.
     Even though their work was very difficult and dangerous,cowboys did not earn much money. They were paid bally. Yet cowboys liked their way of life. They lived in a wild and open country. They lived a life of adventure and freedom.
40. The cowboy’s job was ________.
A. to be a hero       B. to take care of cattle
C. to be a rustler    D. to be a driver
答案:B
41. Cowboys ________.
A.made a lot of money           B. had a difficult job
C. did not like their way of life D. were rich
答案:B
42. When you do something new exciting,you have ________.
A. symbol B. an adventure  C. a job    D. a trip
答案:B
 43. The cowboy was the most important person in the movie. He was the ________.
A.chief    
B. rustler         
C. hero      
D. president
答案:C
 
    
Passage Three
    Uncle Sam is a tall,thin man. He’s an older man with white hair and a white beard. He often wears a tall hat,a bow tie,and the stars and stripes of the American flag.
  Who is this strange,looking man?Would you believe that Uncle Sam is the US government?But why do you call the US government Uncle Sam?
   During the War of 1812,the US government hired meat packers to provide meat to the army. One of these meat packers was a man named Samuel Wilson. Samuel was a friendly and fair man. Everyone liked him and called him Uncle Sam.
  Sam Wilson stamped the boxes of meat for the army with a large US for United States. Some government inspectors came to look over Sam’s company. They asked a worker what the US on the boxes stood for. As a joke,the worker answered that these letters stood for the name of his boss,Uncle Sam.
   The joke spread,and soldiers began saying that their food came from Uncle Sam. Before long,people called all things that came from the government “Uncle Sam’s”,“Uncle Sam” became a nickname for the US government.
  Soon there were drawings and cartoons of Uncle Sam in newspapers. In these early pictures,Uncle Sam was a young man. He wore stars and stripes,but his hair was dark and he had not a beard. The beard was added when Abraham Lincoln was President. President Lincoln had a beard.
      The most famous picture of Uncle Sam is on a poster from World War I. The government needed men to fight in the war. In the poster,a very serious Uncle Sam points his finger and says “I want YOU for the US Army.”
44.“Uncle Sam”became a        for the US government.
    A.boss B. nickname   C. picture    D. businessmen
答案:B
45.Uncle Sam often wears tall hat,________ and the
    stars and stripes of the American flag.
   A.dark hair      B. a bow tie 
   C. a box        D. a shirt
答案: B
 
46.Government inspectors came to ________ Sam’s meat-
   packing company.
    A. ask   B. stand for  C. look over   D. see
答案: C
 
47. In the drawing and cartoons of Uncle Sam ________.
A. he wore the stars and stripes         
B. the never had a beard
C. he had no hair                    
D. he wore a bow tie
答案:A
 
Passage Four
     The Red Cross is an international organization which cares for people who are in need of help. A man in Paris hospital who needs blood,a woman in Mexico who was injured in an earthquake,and a family in India that lost their home in a storm may all be aided by the Red Cross.
  The Red Cross exists in almost every country around the globe. The world Red Cross organizations are sometimes called the Red Crescent,the Red Mogen David,the Sun,and the Red Lion. All of these agencies share a common goal of trying to help people in need.
   The idea of forming an organization to help the sick and wounded during a war started with Jean Henri Dunant. In 1859,he observed how people were suffering on a battle field in Italy. He wanted to help all the wounded people regardless of which side they were fighting for. The most important result of his work was an international treaty called the Geneva Convention. It protects prisoners of way the sick and wounded,and other citizens during a war. The American Red Cross was set up by Clara Barton in 1881. Today the Red Cross in the United States provides a number of services for the public,such as helping people in need,teaching first aid and providing blood.
48. A good title for this selection is _______
A. People in Need of Help             
B. Safety and Protection
C. The International Red Cross         
D. Forming an Organization to Help People
答案:C
49. The word “aided” in the first paragraph means ________.
A.needed          
B. helped       
C. caught  
D. Protected
答案:B
50. We may draw a conclusion that _______ during a war.
A. the Red Cross only protects the wounded
B. the Red Cross only helps prisoners of war
C. the Red Cross only helps citizens
D. the Red Cross helps all the people in need no matter which side they are fighting for
答案:D
 
五、补全对话:(共5句;每满分为3,共15分。)
  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句,打问号的地方,用疑问句。
  提示:星期五晚上有音乐会,Chris得到;两張票,打电话给Linda,问她是否有空一同前往,并约她音乐会后一起吃饭。Linda听了非常高兴,倆人相约六点四十五分在入口处见面。
Linda:Hello!This is Linda speaking.
Chris:Hello,Linda,this is Chris._51_this Friday evening?
Linda:Yes,why?
Chris:There’s a good concert,and I’ve got two
       tickets. I wonder _____52____.
Linda:That’s great! ____53_______?
Chris:7 o’clock. But how about ___54_______ at 6:45?
Linda:OK. I think I can make it.
Chris:After the concert, _______55_________,shall we?
Linda:Wonderful! Why don’t we go to a Chinese
       restaurant?
Chris:Why not? OK,see you Friday.
Linda:See you then. Bye!
 
答案:
51. Are you free\Do you have time
52. if you can go (to the concert) with me
53. What time \When does it start \begin
54. meeting at the entrance
55. we’ll go to a restaurant for supper\we’ll eat at  
    a restaurant\we’ll have supper in a restaurant
     
 
 六、书面表达(满分30分)
提示:
     假设你的朋友叫杨立,是优秀学生。校报请你写一篇介绍他的短文。他的基本情况是:现在读高二,是班长,是全班学习最好的;最喜欢学习英语和数学;爱好体育,课余常踢足球,还是学校游泳队队员;经常帮助别人。
注意:
(1)基本情況不可遺漏;
(2)要有标题;
(3)词数为100左右。
    
 
参考答案
Yang Li is the monitor of Class One, Senior Two. He studies very hard and is the best student in our class. He is good at Chinese,physics and chemistry,but enjoys English and mathematics best. He can speak English fluently. After school he often helps his classmates with their lessons. Whenever someone is absent from school because of illness, he will go to his house to help him with the missed lessons.
 He is not only a good student, but also an active sportsman. He likes several kinds of sports. He often plays football after class. He is on the school swimming team,too.
 
 
 
 
 
 
 

<<关闭>>